dressyr!

hejhej, sent var de idag i stallet men de va härligt att vara där sent och bara vara själv i stallet o så :) 

Var uppe i ridhuset idag för de regnade ute sådär äckligt så även om man inte gick långt så blev de pisseblött alltihopa :o men men, red igenom honom på vanliga bettet idag han gick finfint min lilla prins :) vänster galoppen var lite jobbig då han älgade iväg lite när jag försökte samla och få tryck på honom men de e bara för han är lite svagare i den en i höger så de e bara att träna och träna så går de tillslut :)

Har inte så mycket mer att säga om dagens ridpass :) ska se om jag kommer på något mer att blogga om, har ni några önskemål?

DAGENS UTRUSTNING

Sadel: Equipe expression
Träns: German line pullar träns
Hjälptyglar: -
Framskydd: -
Bakskydd: -
Sadelgjord: GG magplatta
Ridtäcke: Grått Treadstone lite fodrat och vattenavstötande.
Pannband: Minns inte märket på det pannbandet.
Bett: Tredelat eggbett.
Luva:-
Schabrak: Grått random?
Tyglar: Gummi :)
Padd: -
Stigbyglar: Ledade

veckans tips!

Veckans tips blir Veredus Carbon gel benskyddsett!

Hittade dessa benskydd nersänkta till 2099 kr!
Har tyvär inga själv men har många gånger stått och klämt på dom i lite olika butiker och tycker att dom verkar verkligen skit bra dessutom snygga så är ni på jakt efter nya benskydd tycker jag absolut att ni ska klicka hem detta benskyddsett till ett bra pris! Hade jag haft pengar och var ute efter ett par skydd just nu hade jag inte tvekat en sekund!!

så här står det om dom:
"Nero Line Carbon Gel från Veredus i set för fram och bakben. Framtagna i samarbete med Marcus Ehning. Veredus lanserar nu ett helt nytt sen-och bakbensskydd - Carbon Gel Skyddet är extremt 'slimmat' och sitter som 'handen i handsken' på hästens ben."

erbjudandet gäller till den 30/4-2010 så det är ett tag kvar, finns i alla färger på bilden och i storlekarna S-L :)
ord pris: 2 644 :- pris nu: 2 099:- !

beskrivning på skydden:
Nedan listas några av fördelarna med det nya skyddet: - Skalet är anatomiskt utformat för att ge maximal frihet för kota och knä. Formen ger maximal bekvämlighet och passar perfekt över hästens senor.

- Skalet är sammansatt av två separata delar, med olika tjockhet och böjbarhet. Huvudskalet är samansatt av semi-hård polyuretan och det bakre X-formade skalet är hårt polyuretan.

- X-skalet är täckt av kolfiber vilket är ett extremt tåligt, skyddande, lätt och stötdämpande material. Över kolfiberskalet ligger en 3mm gel hinna, vilket är stötdämpande och ger hög bekvämlighet.

- Ett tunt lager kolfiber med gel överdrag är inlagt i området runt kotan, eftersom det området i större utsträckning är utsatt för slag och strykningar.

- Insida i neopren.

- Två elastiska remmar med knappknäppning ger perfekt stängning och förhindrar 'överbelastning' på grund av för hårt åtdragna remmar. Det gör även att skydden är lätta att ta av och sätta på.

SKYDDEN HITTAR NI
HÄR

gostime

var i stallet idag och han fick faktiskt vila idag då min dag inte har varit den bästa faktiskt, har inte varit på så jätte bra humör idag utav lite olika anledningar och red alltså inte idag pga det. Kände inte för att hoppa upp på honom idag och rida när jag var på så dåligt humör det blir helt enkelt aldrig bra då..

Så han stog idag min prins jag gosade med honom istället och han fick massa godis och pussar utav mig och kramar han e så underbar <3

imorgon blir det ridning hade tänkt mig kombinera lite uteridning med paddocken kanske hade varit käckt för vill gärna rida igenom honom ordentligt innan dressyrträningen som är på torsdag :)



14:55

fyfan vilket underbart väder det är idag eller? sjuukt, nu e de fanemej vååår äntligen :D

Hann inte blogga mer igår men de tar vi igen idag :) har lite bloggtorka bara, vad vill ni läsa om? :o
kommentera nu :)

Äntligen hemma :)

Skön dag i stallet fint väder o så :) Segade jätte mycket sen kom kikki hon som äger stallet som jag hyr in mig i och bara "gud så bra att du e här följ med ut och galoppera då :D" haha så ja och tollen red ut idag istället :P

Vi var ute och motionstränade ordentligt galopperade över en halvmil och red över en mil haha, kul va de jag hade ingen kontroll för 5 öre på rolle han sprang efter dento=fooort haha jag fick sitta och se glad ut låter bra va?
haha ne men på slutet samlade jag alla mina sissta krafter för jobbigt var det kan jag lova och bara rida som fan fint gick han och en liten bit på sissta sträckan fick han sträcka ut riktigt ordentligt han var så fin fast fin e han alltid :) hah

just de ja, haha inte ett enda bocksprång eller någonting de va bara fullkareta och öronen frammåt jag e så stolt över honom :)

♥ ronaldo

ja de va dagens ridpass, kommer mer uppdatering om en stund :D
erica sirviö-musta

15:52

Hejhej bloggen!

Kom hem från skolan för någon timma sen och ska snart åka till stallet, mamma är och köper foder och en spånbal :) Blir till att göra allt idag själv för mamma ska på möte. Idag blir det dressyr i paddocken får se hur de går blåsigt och regnit som det är, men de ska allt gå.. allt går bara man vill! eller hur? :)

♥ Får hoppas på en icke lika piggelin tolle idag, haha

och nej påminn mig inte om att jag måste SVAMPA benen blääää på det då våran slang fortfarande? är frösen så jäkla jobbigt... :( men de e bara att svampa o se glad ut för leriga ben kan man inte rida med även om jag inte har skydd på när jag rider dressyr så är faktiskt leriga ben de värsta som finns :o ser jätte ovårdat ut..

Tränings schema v.13

måndag: Dressyr i paddock

tisdag: Uteritt

onsdag: Skritta ut/promenad

torsdag: Dressyrträning för johan

fredag: Clear Roundhoppning

lördag: Uteritt kanske?

Söndag: Vila

Tror att ridningen kommer se ut såhär denna veckan iallafall, men blir de några ändringar kommer det ju upp! ;)


21:30

tiden går så fort nu när man har ställt om klockan.. :o ?

Film

Ja nu har jag grejat filmen och laddat upp den på youtube :)

Nu ska ni få en lite bättre redogörelse också om dagens ridpass:
Ute i paddocken var han finfin efter ett tag lite spänd i början men släppte efter ett tag..  :)

Sedan började det regna så fick gå in i ridhuset efter en kort stund.

Inne i ridhuset var han i början jätte fin också inte så mycket att säga, men sen kom emma in med sin unghäst och skulle hoppa och så så han blev ju lite piggare och spände sig lite men de lossnade jäätte bra efter en stund hur fin som helst i slutet och de ser ni också på filmen :)

glöm inte att KOMMENTERA!


dålig kvalite på filmen hoppas ni ser ngt ;)



Nu ska jag äta lite mat, åter kommer strax med ennu mer uppdatering :)

erica sirviö-musta

19.54

Har precis lagt in filmerna från idag och bilderna och redigerat lite på bilderna(alltså färg och storlek lite) ;) inget annat haha.

Det gick finfint att rida idag började ute i paddocken han var lite spänd tyckte de va kul men när det började gå bra självklart ska de börja regna? Så fick gå in i ridhuset, filmade ingenting ute utan bara inne..

ska redigera filmen nu och i samma inlägg som jag lägger ut filmer utvärderar jag mer om dagens ridning :)
Såhär såg vi ut idag:(det var ngn fläck på linsen såg jag när jag kom hem så därför e bilden suddig mitt i)

DAGENS UTRUSTNING

Sadel: Equipe expression
Träns: mitt ihopplockade ;)
Hjälptyglar: Martingal?
Framskydd: -
Bakskydd: -
Sadelgjord: GG magplatta
Ridtäcke: exklusive horse wear med broderat: Team Mupparna :D
Pannband: Köpt på my one i göteborg,
Bett: delat gummipelham :)
Luva:-
Schabrak: Grått random?
Tyglar: Gummi :)
Padd: -
Stigbyglar: Ledade


här krullar vi ihop oss :P

bebis

söndag!

Söndag idag och ingen har väll glömt att man ska ställa om till sommartid idag? Jätte dåligt uppdatering har de varit nu under helgen men jag tror att det kommer vara lite så faktiskt på helgerna tyvär :( men jag lovar att jag ska blogga massor idag och gottgöra er efter helgen :) låter bra va?

Ne nu är klockan 15:45 dax att åka till stallet mamma har redan varit där och mockat o så snällt så ska bara rida :)  Ska rida i stora paddocken idag för den e helt fri från snöö jippie!! :D ska bli skit kul, kameran får nog följa med så ska jag be mamma filma små snuttar kanske eller något sånt, vi får se :)

hörs sen!
erica sirviö-musta

stressigt..

hinner inte blogga något fören senare ikväll/natt för nu blir det utgång som gäller.
dagen har varit väldigt stressig förmin del så bästa ponnyn fick vila idag. Men imorgon blir det dressyr som gäller :) men somsagt ligger redan lite efter i tidsplanen så vi hörs mer senare.
pusssss


erica sirviö-musta

åhh...

alltså ingenting går som jag vill nu, så jag orkar inte.. haha förlåt :( <3
men kanske sen eller imorn eller något får se, nu ska amanda göra mig på bra humör iallafall, natti ifall vi inte hörs mer.


erica sirviö-musta


nu mina vänner

åker jag hem till amanda sent är det men vad spelar det för roll? :)
uppdatering ifrån henne, hej så länge :)

uteritten

det gick skit bra verkligen han är så fin min prins.. Alltså jag vet inte vad som har hänt han sparkade endast en liten bakut idag haha och då var de världens minsta menar jag då :P

Jag och moa galopperade typ hela tiden och jag hade så ont i benen och armarna i slutet utav ridturen för han var så jäkla pigg och stark ponnyn.. Men de va härligt att sitta på honom och känna att det inte var några problem alltså han gjorde ingenting.

Som många av er kanske inte vet har vi haft lite problem med uteritterna förr haha typ bocka stegra springa hemmåt hela tiden men ja som sagt ingenting idag.


Han var skit taggad och även om moas häst gjorde luftsprång och hoppade runt lite så fortsatte han, så gullig va han öronen spetsade och sprang järnet och jag hängde med haha fick inte stopp på kraken eller samlat han. De va bara full rulle som gällde hela tiden. Kunde iallafall jobba han lite mer mot slutet och när vi travade av dom eller a så gick han så fint loss i båda sidor och sträckte ut ordentligt i traven underbara ponny!


precis innan jag tränsade honom :) fin han är va..


 

förresten tror ni kan va glada blir nog hemma kväll idag iallafall haha så UPPDATERING :D

erica sirviö-musta


förlåt alla underbara ♥

Gud så dålig uppdatering men gjorde annat igår kväll och var inte vid datorn så kunde tyvär inte blogga.. så hoppas jag är förlåten :)

Sitter här ska snart gå o slänga i mig något att äta och byta om lite smått väntar nämligen på moa för vi ska ut och motionsträna med rolle och asse idag! :D Får vi se hur det går hahaha.. Ne kommer nog gå bra hoppas bara att min ponny sköter sig :)

hmm ja IGÅR ja herregud va med om sjukaste saken? Hann inte rida i ridhuset igår för dom låser där tidigt ibland iallafall så jag gick ut med rolle istället så kommer det en liten unge på typ 7-8 år som börjar prata med mig och säger att hans mamma kunde inte köra hem honom för hon sa ingen tid hon skulle hämta honom och han gick med typ inga kläder alls??

Så han ska gå hela vägen så tänkte jag bara aa men små barn brukar tycka långt inte är jätte långt lixom så jag frågar honom var han bor. Så säger han ett ställe vill inte skriva ut var och de e skitlångt ifrån Sjuntorp då där jag står med hästen :o så skulle jag svänga av och han förtsätta frammåt så fick jag så dåligt samvete så skyndade mig tillbaka så åkte jag och mamma och letade upp honom och körde hem honom.

Pratade även med mamman
och han hade tydligen varit på fotvbollsträning eller något och dom skulle inte vara klara förens halv nio sa hon att träningsledaren hade sagt så hon skulle ringa honom och prata med honom då.

Gud stackars liten alltså gick helt svartklädd i förstora gummistövlar och skulle typ gå nästan en mil eller något hem på en trafikerad väg utan några gatulampor och dom kör ju inte sakta där heller.. jaja de löste sig iallafall..

Men men, nu måste jag kila! Skriver iallafall sen när jag kommer hem hur de har gått men vet inte om de blir så jätte bra uppdatering idag då jag tänkte hitta på något med någon kompis, vi får se vad jag hinner!

erica sirviö-musta

18:34

Nu åker jag till stallet och ska rida en sväng dressyr :D

från våran första tävling tillsammans



Erica tipsar..

Har du en häst som är rädd för att bli spolad om benen, duschad & vattenslangen överhuvudtaget?
Då tänkte jag tipsa om en liten "övning" du kan göra för att bli av med detta, härligt nu när de börjar bli lerigt i hagarna och hästarna kommer in med leriga ben ifrån hagen!

Jag har själv haft en häst som inte ens kunde kolla på en vattenslang utan att kasta sig och bli livrädd, han kunde till och med i vissa situationer bli farlig då han stegrade sig och kunde till och med springa på och över folk för hans rädsla(han hade varit vanvårdad var rädd för allt). Började så smått själv göra lite övningar och fick sedan hjälp utav en som gjorde lite grejer med honom så att tillslut jag kunde stå och spola han utan problem och det är detta jag tänkte tipsa er om så ni kan göra lika dant :)

Beroende på vilken nivå utav rädsla eran häst är i eller vad man ska säga tar detta olika lång tid. Men för mig tog detta ca 3 månader för att spolningen skulle vara stilla utan att han sprang runt mig osv. Vi hade ingen spolspilta i stallet utan en plats ute där man spolade benen på dem så man fick hålla i dem i grimskaft och spola.

Första steget är SJÄLVKLART att visa hästen att du är ledaren, hästen får abslut inte gå på dig, tränga ut dig från vägar, "hänga på dig" när ni går eller gå före! Gör den detta MÅSTE man verkligen säga till ordentligt för annars tror hästen att den är ledaren och då kan de gå riktigt illa. Man får göra enkla övningar som följa john fast med ett grimskaft. Går du fortare ska hästen gå fortare saktar du ner ska hästen automatiskt sakta ner utan att du ska behöva säga ngt till den stannar du stannar hästen utan att du ska dra i den och backar du ska hästen backa med dig. Detta gjorde jag varjedag var jag en gick med honom in från hagen inne i stallet, över allt. Hästen måste lita på dig för att detta ska funka överhuvudtaget.

När den sedan gör det kan man börja lite smått med att låta hästen lukta på vattenslangen gå förbi en hög med slang röra lite på det, vägrar hästen helt gå fram till det får man lura den fram till det genom att gå sicksack för till och med så dumma är dom att dom går åt sidorna men inte rakt fram. Det gäller också att du som ledare inte blir spänd och rädd när hästen stressar upp sig och blir rädd utan är lugn och verkligen har tålamod för stressar du upp dig blir allt dubbelt så mycket värre.

När hästen sedan har vant sig med det kan man prova att hålla i vattenslangen brevid hästen sedan rulla slangen så det blir som en stor ring i handen, vet inte riktigt hur jag ska förklara men som när man hänger upp slangen så "snurrar" man nästan upp den och så tar man bara en utav dom snurrarna håller den snurrad i handen och drar den i backen. Hästen kommer säkert att springa runt dig och vilja fly ifrån detta men håll i och fortsätt dra slangen i backen brevid hästen inte framför eller bakom utan brevid tills hästen förstår att det inte är farligt, tills den står stilla när du gör det och ha tålamod de kan ta tid. Jag och hon som hjälpte mig gjorde detta varje dag vi tog in min häst och drog slangen i backen brevid honom tills han stog stilla det tog ett tag men tillslut accepterade han det och förstod att slangen är inte farlig.

När vi hade kommit till det att han förstog att den inte var farlig så är det nästa steg att den sprutar vatten och här är man faktiskt nästan klar. Först får man göra samma som ovan se att hästen inte tycker slangen är farlig dra den i backen innan man sätter på den sen så satte vi på vattnet så stog vi bara där med vattenet på en stund sprutade lite i backen runt om och sedan upp på benen och vipps spolade vi benen på honom Självklart var de ju inte avspänt han var ju på sin vakt hela tiden men det var bara att göra såhär varjedag så tillslut kunde vi spola benen behövde knappt hålla i honom och till och med dra slangen mellan benen på honom.

När det sedan funkar med benen är det bara att jobba sig uppåt tålamod tålamod :)

Det tar tid att komma till den sissta punkten men det är bara att göra dessa grejer varje dag och inte en gång i veckan eller var tredje dag utan verkligen nöta det varje varje dag. Även om det känns hopplöst så garanterar jag att det kommer bli bättre.

En sak jag kan rekomendera är att alltid ha en kedja på hästen om man har en väldigt rädd häst eller en väldigt stark häst för annars i de situationer som hästen blir som räddast har du ingenting att säga till om, och det är lättare överhuvudtaget att hålla i en häst med kedja iallafall i början utav övningsperioden.

Självklart är inte alla hästar likadana heller vissa saker får man göra annorlunda vissa saker kommer ta längre tid en andra.

Hoppas ni har fått lite hjälp ifrån mig och kommentera om ni har några frågor eller funderingar :)
erica sirviö-musta



00:29

ingen mer bloggning idag de e så sent :( , men har lite jag vill skriva om imorn!
hörs imorn godnatt alla <3
erica

träningen gick...

SKIT BRA :)

Jag har verkligen världens bästa ponny, fick ungefär bara kommentarer som skit bra hela tiden.. Men han var super pigg idag! haha, herregud även om jag bromsa fick vi in storhäst avstådet och han e endå c-ponny??? hahaha han KAN galoppera stort också ;)

Stod och kollade lite innan på storhästgruppen för de va jätte försenat.. Iallafall så var de en långsida med tre räcken och dom skulle ha in 3 tror de va 14m mella varje? och alltså de gick verkligen bara inte för vissa och sedan kommer jag och rolle och tar de sick sack bromsandes lite roligt faktiskt!

Men iallafall han va super fin, vi gör verkligen detta tillsammans nu, de känns så bra <3 känslan är verkligen underbar varje gång jag sitter på honom! Detta är nog bara för att vi är såpass sammanridna nu :)

Mamma filmade, men glömde filma i början så den blev väldigt kort hon stog o tjöta så fick på minna henne när vi hade hoppat en stund hahaha...

älskar dig <3
märkte att de inte riktigt funkade som de skulle på min dator hur är de för er?
om de inte funkar tryck HÄR för att komma till klippet.
erica sirivö-musta

17:06

nu alldeles strax ska jag åka till stallet! ska fixa lite innan träningen putsa och så, har inte gjort det efter avramlingen och stövlarna ser ju ut som jag vet inte vad :D hahah jaja träningen börjar iallafall inte förens klockan 19.30 :)

kommer iallafall vara borta från datorn och bloggen i några timmar nu så men ikväll när jag är hemma igen lovar jag massa uppdatering så håll ut! :)

erica sirviö-musta

hoppträning ikväll :)

Hejhej bloggen!

ikväll är det hoppträning som gäller, har faktiskt satt kameran på laddning tänkte att mamma skulle filma :D käckt va?

så ni får kanske en film ikväll ifrån hoppträningen ;)

erica sirviö-musta

tävlingar som är på g

Känner att tävlings schemat är fullspäckat nu i April och Maj! Dessa tävlingar åker jag och Rolle på, ses vi?

2 April Klubb CR 90 -100 cm på NÄRK
11 April Regional hoppning Östadkulle DIV. I omg.I hoppar 90 och 90 :)
17 April Regional hoppning Troya HA SHRF Sveland cup omg.2 90 och 100 cm.

2 Maj Regional hoppning Östadkulle DIV. I omg II hoppar 90 och 90
16 Maj Regonal hoppning Lilla edet Sveland cup omg.3 hoppar 90 och 100 tror jag *anmälan e ennu inte öppnad*
29 Maj Regional hoppning BHSK Sveland final! Om vi kommer till final hoppar vi final klassen och LA+5 annars LB+5 och LA+5. :)


fullt upp alltså!! nu gäller de att hålla sig i trim bara o träna träna träna massor!

erica sirviö-musta



Vill ha!!

Hittade ett skit snyggt ulltäcke eller vad tycker ni?

Catago ulltäcke deluxe
står såhär om täcket:
"Supersnyggt ulltäcke med frontlapp. Täcket finns i brunt, svart eller marinblått och har tjock dubbel silver och guld passpoal samt stor platta som döljer frontknäppningen med Catago brodyr.
Täcket har avtagbara kryssgjordar
"

Tycker det verkar skit bra verkligen och tycker det ser sjukt snyggt ut! att ha över sadeln och så på tävlingsplatsen perfekt med avtagbara kryssgjordar!
Dessutom finns täcket till ett mycket bra pris! Ord. pris 899 kr , NU 750 kr!
Lätt värt priset eller vad tycker ni, Hiss eller Diss?
Täcket hittar ni HÄR

erica sirviö-musta

erica tycker..

att ni är väldigt dåliga på att kommentera!! Tänk på att ju mer kommentarer jag får desto roligare blir det att uppdatera! :) skärper ni er skärper jag mig med uppdateringen ;)


Det blev..

Promenad idag, han skötte sig utmärkt gick runt i samhället med Moa och Kasanova som gjorde oss sällskap :) hihi mycket trevligt :) Men när dom två går med ligger tempot på 200 km/h haha ne men de va skit bra han fick sträcka ut skritten ordentligt och jag fick gå ordentligt i ca 40 min!

När vi gick runt i samhället kollade jag av att han var uppmärksam på mig så som att jag gick snabbare, saktare, snabbare tvärstannade osv och att han följer mig och det är absolut förbjudet att gå före mig för jag är hans ledare och går han före mig har jag ingen kontroll.. bara lite basic som e viktigt att ha.

tog även lite kort på min älskade, haha dock hade han sitt täcke på sig som han har i hagen o så stog han i boxen men aa.. han e söt endå hihi! Och jag vet inte vad det är riktigt men de e ngn inställning på den som gör att bilderna blir väldigt gråa och orkar inte redigera dom så ni får oredigerade haha :)


-hej mitt hjärta hihi
hungrig tollen hihihi

hjälp, ngn e där ute :o

så söt är han så jag bara vill äta upp honom! :)

18:14

Dålig uppdatering idag, skämms på mig!

Men nu är det dax för stallet och det är ändrade planer idag, kan inte rida ut för de blev lite ändringar och så och rider helst inte ut själv när de e såpass mycket trafik som det är och sen hur han kan vara när man rider själv haha!

Men så det får bli ridhuset en sväng bara litegranna lite repetition på igår eller något, eller om jag går en sväng? :)
hmm, får se vad jag känner för sen :) blir en överaskning för er sedan!

Ska försöka komma med lite annat sedan också! :) håll ut!
erica sirviö-musta

stallet idag.

Idag red jag ju dressyr som ni kasnke har sett på mitt tränings schema :) 

Red igenom honom ordentligt på eggbettet idag och han gick så jäkla bra, härlig känsla! :) Red honom lång och låg i massa tempoväxlingar mycket mycket bra, imorn blir det skritta ut en sväng och sedan in i ridhuset..

hinner nog inte uppdatera mer idag är hemma hos amanda just nu ska sova här tills imorn, så men imorgon kommer det mer uppdatering!


erica sirviö-musta


Filmer

Hejhej bloggen!

Tänkte börja dagen med ett par filmer som kanske inte alla har sett? många kanske har gjort det men men thats life för er ;)


Dessa filmer är från den 13 Mars Sveland Cup på Billdals rk :)

LB Sveland Klassen blev placerad 7:a av 40+starter.

LB+5 jag gör en miss på 6:an en totalmiss blame me :)
Och ja jag har en riktig egen ponnymorsa vid namn amanda hahaha

mer uppdatering senare! och jag måste bara påpeka att ni suger på att kommenteraa!!

Tränings schema mån-fre v. 12

Måndag: Dressyr pass i ridhuset
med lite bommar på backen kanske?

Tisdag: Skritta ut långt!
låta han skritta på odentligt med ordentliga kliv!

Onsdag: Hoppträning för Sofia Björserud!

Torsdag: Dressyr

bara känna igenom och rida igenom honom.

Fredag: Uteritt
Ut och mysa och galoppera!

Lördag och söndag ska jag försöka rida ut på om det finns någon som vill göra det med mig, hinner inte med det på vardagarna nu när de blir mörkt rätt snabbt.. visst det är ju ljust till 19.00 typ men det är så långt till grusvägarna så hinner inte :(


Stallet idag.

Ja som sagt, var tvungen att åka dit direkt idag och har varit upptagen efter det också tyvär därför blir uppdateringen så sen idag..

Men idag så longerade jag honom med "inspänning" eller vad ska man kalla det när man har grimskaft knyta på ryggen och tar dom mellan frambenen? ja de e en sorts inspänning iallafall :) Känner fortfarande att jag har ont i nacken så fick ta de lugnt idag igen, och han var sååå pigg och glad idag så söt var han!

påvägen upp till ridhuset så gick han o trippa och små busa lite, man såg på hela han hur glad han var :D Sen när vi var där borjade jag direkt med inspänningarna han gick lite spänt och han försökte småbocka lite men de gick ju inte med dom på så tog av han dom så han fick busa av sig lite har ju stått i två dagar nu och han sprang runt med öronen rakt fram och sedan i galoppen så började han bocka jätte mycket och gnägga hahaha som jag skrattade åt honom.. sedan efter buset var de back to work ;)

Han gick så fint och så jäkla bra han jobbade med hela kroppen gick lång och låg i både skritt trav och galopp, gjorde fina ökningar och lyssnade jätte bra på mig. Såg hela tiden att hans inner öra var riktat mot mig han var så uppmärksam hela tiden så himla duktig var han ♥ mycket stolt över pollen idag!


bilden är från början när jag typ precis hade fått honom ♥

erica sirviö-musta

Gårdagens inköp :)

Igår var jag ju och handlade foder på brätte haga, eller a skulle handla foder men det fanns inte inne kommer in imorgon som tur va hade vi kvar så de räcker tills imorgon vad hade man gjort annars? haha. Kollar även alltid in själva affären när jag är där :) Den är rätt käck dom har lite blandat sortiment lite utav både det dyra och de lite billigare..

Provade lite vita tävlingsridbyxor då mina är hemskt jobbiga att ta på sig dock tycker jag dom är väligt snygga men men! Dom har blivit lite försmå plus att knäppningen är på sidan alltså på höften och jag klarar aldrig av att knäppa den själv på tävling och jag har problem med mina höfter så ibland får jag jätte ont i höften när jag använder dom :(

Iallafall så hittade jag ett par jag fastnade för dock bara ett par tillfälliga och ett par som kommer bli mina andrahands ridbyxor senare när jag har fått de jag egentligen vill ha! :D De var ett par roping ridbyxor med Swarovski stenar vid fickorna på sidan dom var också ganska låga i midjan och satt ganska snyggt. Dom sa också i affären att dom håller väldigt bra och är väldigt sköna! kostade endast 699:-


vad tycker ni, hiss eller diss?

erica sirviö-musta


skärpning!

Alltså.. förlåt för idag, jag vet att jag skulle bloggat men jag var tvungen att springa iväg till stallet och greja iordning och greja med tollen för sofie skulle komma hit och sen åkte vi till stan en sväng och solade osv och jag kom inte hem förens nu..

MEN.. nu ska erica gottgöra er med ett par inlägg :)

12:44

Hejhej bloggen!

Dålig uppdatering fram tills nu, förlåt! Jag ska bara fixa lite grejer så lovar jag att blogga om en stund igen! :)

erica sirviö-musta

Kingsland utförsäljning!

Hittade när jag var inne på exklusivs sida att dom säljer ut kingsland sortimentet dock för 2005 men VILKA PRISER!

så här står det:^
"2005 års kollektion säljer vi nu ut till rejält låga priser.Passa på att skaffa dig några kvalitetsplagg från kingsland till riktigt bra priser. se aktuell lagersaldo så att du beställar av en färg och storlek som finns i lager.Det är först till kvarn som gäller. "

Tryck HÄR för att komma till sidan!



Ny design :)

Visst blev desinen jätte fin? jag är iallafall jätte nöjd tack så jätte mycket alexandra
kolla in hennes blogg HÄR allihopa :)  

glad glad erica :)


Ronaldo önskar sig..

Blivit mycket romaner nu, hoppas ni orkar läsa?

Alltså Rolle viskade i mitt öra här om dagen att han önskar sig två saker, ett Anna Scarpati schabrak och luva och ett Exclusiv Horse Wear tävlingstäcke med platta framtill..

Självklart ska han få detta men det får bli i ett sådant tillfälle då jag Erica har införskaffat sig mer pengar då jag inte riktigt har de just nu.. hahah


Någon utav dessa färger hade jag tänk mig, snygga va? men frågan är.. vilken hade han varit snyggast i? :D det är rosa kant på båda



Exklusive täcket hade jag självklart tänkt i Marinblå med alltingen gul blå kant till eller röd vit, vad hade varit snyggast tror ni? :)

I ett senare skede när de börjar närma sig meetings osv ska de självklart också införskaffas en boxgardin i samma färg och vem vet schabrak osv också?

herregud de e så mycket jag vill ha nu va borde egentligen skaffa mig en sponsor! hahah..
erica sirviö-musta

SÖKES!

NÅGON SNÄLL SJÄL SOM KAN HJÄLPA MIG MED DESIGN OSV!? fattar ju ingenting...
kommentera med mailadress så addar jag dig!

Dressyrträning 18 mars

Ja den 18 tränade jag dressyr för Johan och det gick skitbra! Han gav mig lite grejer att öva på då min ponny drar sig åt höger i hoppningen.

Jag ska tänka på att i vänstervarv rida lite långsamare och öka tempot succetivt i kurvor. Här är det också mycket viktigt att sitta lite mer på vänster sida luta sig lite tillbaka ytteraxel bak och spänna magen så inte hästen tappar balansen och ha om ytter skänkel långt fram. Man ska tänka ingenting i handen och svänga hästen med kroppen och vikterna för svänger jag svänger han..

Tappar hästen balansen i en snäv kurva tillexempel kommer den byta galopp dra sig utåt och kommer man tex mot ett hinder med en hög svårighetsgrad kommer det gå åt helvete ungefär.

Det är lite annorlundare i högervarvet där ska jag rida lite mera framåt och kan göra svängarna ungefär hur snäva som helst i vilket tempo som helst.
Men då gäller det att tänka på samma grej här men att sitta lite mer åt höger ytter axel bak spänna magen luta lite bakåt ytter om.

Man kan inte tro det men Rolle han är sån otroligt känslig ponny alltså minsta lilla fel jag gör märks direkt för han blir verkligen FÖRBANNAD på mig,  förr när han inte var lika stadig som idag kunde det räcka med att ja råkade lägga vikten fel och han blev flyförbannad och bockade eller stegrade, kanske tog lite för mycket i honom och han ställde sig. Han är faktiskt inget monster, han är bara känslig och när han gör så är det mitt fel helt och hållet. Klart att de kan komma ett bocksprång av glädje eller pigghet men det är en annan sak :)

Det var det som hände i nästa övning vi gjorde vi gjorde galoppombyten och skulle byta från vänster till höger och ska alltså rida frammåt i höger galoppen istället hamnade jag i framåtläge och red han bakåt och han blev fly förbannad och bockade av mig och jag landade på huvudet och tappade andan men de va ingen fara tyckte jag hoppade upp igen och red och vi fick in några klockrena byten.

De va bra på sitt sätt att han bockade faktiskt! Nu vet jag hur de går om jag inte gör rätt ;) haha nej men de fick  mig verkligen att tänka till och verkligen kände vad jag gjorde för fel. Sen att jag landade på huvudet var bara en olyckshändelse.. Men inget var skadat i nacken iallafall eller någonting annat så ingen fara med mig, stålmannen här!

Men men.. när jag rider bytena ska jag rida i vänstervarvet lite mer bakåt en höger alltså lite mer framåt i höger och lite mer bakåt i vänster, i vänstervarvet måste ytterskänkel komma långt fram annars så genar han ut i höger efter bytet han ska byta på raktspår och gå rakt efteråt, så ytter långt fram fatta vänster galopp och sedan höger och han ska byta direkt i höger fattningen och vi ska rida rakt och lite mer fram. I höger är det fatta höger sedan väster han ska byta direkt i vänsterfattningen ytter lite om och samla på honom lite och man får aldrig glömma att sträcka upp sig ordentligt och spänna magen!

Herregud det är så mycket och tänka på och detta är jätte jobbigt man blir jätte trött efter ett tag och hästarna med. Det var min dressyrträning i roman ungefär, jätte bra att ha det uppskrivet för min del och nu vet ni lite vad jag har att träna på ett tag fram över.
tack för ni läser!
erica sirviö-musta

Gammal bild på mig och Ronaldo


20 Mars 11:50

HejHej alla!
Härligt väder det är idag! dock skulle snön vara borta från alla paddockar så de hade gått att rida men icke de.. man får helt enkelt göra det bästa utav situationen, :)

Detta ska jag göra idag! :)
  • Först ska jag åka till Brätte haga och köpa foder med mamma till tollen
  • Stallet!
Vet dock inte om det blir någon ridning.. Hade dressyrträning i torsdags därav den dåliga uppdateringen för min ponny kastade av mig i ett galoppombyte och jag landade på huvudet och satt på sjukhuset hela natten och dagen efter det pga massa saker, men nu är det bra eller a jag har fortfarande ont så vi får se hur jag känner sen.
  • ikväll ska jag försöka umgås med lite vänner! :)

Sjäälvklart ska jag blogga mer idag ska ge lite tips osv ska också skriva om dressyr träningen så jag inte glömmer av vad johan har sagt också får ni veta vad han har sagt.. bra va? :)

xoxo
erica sirviö-musta

Ronaldo <3 12/9

Jaa de va ju där de började den 12 September 2009 och idag när jag skriver detta är det den 18 Mars 2010 tänk vad  tiden har gått fort men endå segt :o känndes som en evighet sedan jag hämtade honom bara för att vi har hunnit med så otroligt mycket på denna korta tiden 6 månader och 6 dagar.

När jag hämtade ponnyn var han precis tillfrisknad från en ligamentskada så jag har satt igång honom försiktigt under den tiden hade vi massa motgångar ska jag säga, minns ni videon som de blev sån stor uppståndelse med alla kommentarer de som egentligen fick mig att lägga ner bloggandet helt för de va så jobbigt att få massa kränkande kommentarer jämt? Den filmen som hette "damprolle" herre gud kalabalik kallas det.
De började jag iallafall med sätta igång honom ordentligt :)

Med tiden började vi träna för en dressyrtränare som heter Johan Lundgren, våran första dressyrträning gjorde vi redan den 29 september och Johan han är egentligen ingen speciell asså om man säger som typ de andra lite mer kändare dressyrtränarna som Sillen/Cillen (vet inte hur man stavar hennes namn) MEN han är HUR duktig som helst han har fått mig att utvecklas så mycket i min ridning och hjälpt mig o rolle att utvecklas tillsamans så mycket så jag vet faktiskt inte hur jag skulle kunna tacka honom över huvudtaget :o Sånna problem jag har tyckt är världsproblem har han löst på två minuter, alltså han e helt amazing så man kan tro att han trollar..
Senare var de äntligen dax att börja hoppträna och det gör vi för Sofia Björserud som har en del lite större meriter bakom sig också hur duktig som helst som hjälpt oss att komma frammåt i hoppningen. Våran första hoppträning för Sofia gjorde vi den 28 Oktober 2009 och tränade ett par tillfällen frammåt till och med två helger innan jul med massor med lovande ord och massor med beröm! :)

Den 14 November 2009 startade vi våran första hopptävling tillsammans, det var en Lokal hoppning på troya horse arena Godishoppet som Stenungsunds hoppryttarförening anordnade. Vi åkte därifrån med mycket bra resultat dubbelnolla o LC och i LB 0 fel i grund och 4 fel i omhoppnigen. Jag var så lycklig att det hade gått så bra där, han var så fin min prins <3
bilderna är klickbara



Sen gick de inte länge där emellan så åkte jag och rolle enda ner till Helsingborg för att tävla en Lokal/Regional tävling vi hoppade LC, LC+5 och LB och det var även denna tävlingen vi fick våran första placering tillsammans vi placerade oss i LC+5 på 16 plats utav 80 starter och han var så fin i den klassen så placeringen va ett plus i kanten kan man säga, helt underbart var det att rida den klassen då de mesta satt där de skulle och de va härligt att känna. Den tävlingen var den 5-6 December 2009 även sissta tävlingen för de året efter det var inställningarna på Trettonspelen som går tidigt i Januari :)

Men ridningen i december - januari den var sådär, alltså de gick inte att rida så värst mycket, snöstorm var och varannan dag och is o ja vad ska man säga? Träningar var inställda för de va jul o nyår och hela faderuttan så träna för någon de va ju hopplöst det med.. Vi var helt enkelt inte på topp egentligen för att åka ner till Trettonspelen men de kunde ju inte gå mer en åt helvete om man säger så?

Så Trettonspelen blev de iallafall efter massa om och men.. Den 8-9 Januari var vi nere i Helsingborg igen och härja. Första dagen var godkänd, fyra fel i omhoppningen i LC och dubbelnolla och fyra utanförplaceringar i LB super bra! Andra dagen blev de smaka på backen i LB mitt i en kombination :P MEN en utav våra bästa runder då någonsinn så fint han hoppa alltså MUMS :* sen var det debut i LA och jaa vad ska man säga?.. det gick inte så bra, men vi var helt enkelt inte redo just dååå.. sen den 9:e var de hemfärd igen och bara träna träna träna :)!

Vi var väll lite halv på g ett tag, ingen tävling planerad förens i Mars och ja, vi höll oss lite lågt ett tag och vi hittade varandras knappar lite mer och lite mer varje dag.. Vi tog det lite lugnt helt enkelt lärde känna varandra mer psykiskt och det har hjälpt oss HUR MYCKET SOM HELST! det är nog nyckeln till allt som är i nu läget men mer om de snart... ;)

Sen var det en två dagars träning för en vid namn Ragnar Bengtsson som hjälper de som rider innom H&M typ malin b och peder osv ;) de va den nästa stora uppgiften vi hade och det var här allt lossnade för oss, denna träningen gick så otroligt bra och det ENDA vi fick med oss hem var POSETIVA ord, jag var så lycklig efter denna helgen att jag inte visste var jag skulle ta vägen, vi jobbade tillsammans hela tiden allt vi gjorde gjorde vi tillsammans lixom och de e ju så det ska vara!! Känslan går inte att beskrivas med ord för de ordet finns inte så bra gick det, kan ni tänka er? Denna träningen höll hus på Ale Ridsport den 13-14 februari 2010 :)
bilderna är klickbara


Efter träningen hade vi lärt oss så otroligt mycket vi hade lärt känna varandra och jag hade lärt mig lite mer hur jag skulle rida honom för att de skulle funka och genom detta bara jobba oss vidare uppåt och de har vi verkligen gjort!

Den 7 Mars var de dags för nästa tävling som vi hade tränat så mycket inför vi skulle återligen hoppa LB och LA.. Anmälde mig med inställningen vi måste prova och det kan inte gå mer en åt helvete.. LB var han jätte fin vi jobbade med varandra men på de nästsissta i grunden tog jag honom lite förgivet och han stanna de va en oxer tätt intill läktaren som de va massa folk på, de va mååååånga hästar som stannade på detta hindret! Sen var de dax för LA och de enda jag tänkte innan vi starta va nu jävlar ungefär och de gick hur bra som helst! Vi var dubbelnolla och placerade 4:A Hur underbart som helst verkligen!

Helgen efter det den 13 Mars var det Regional hoppning på Billdals ridklubb med Sveland Cup ovh vi hoppade LB och LB+5 vi fick skitfina rundor som resulterade i 7:e plats i Sveland klassen som gick i LB och i LB+5 tyvär ett stopp men e hur nöjd som helst de va oturs skit från min sida..
bilderna är klickbara


Och det är här vi är nu.. Kunde de gått bättre egentligen? Tycker inte jag iallafall...
Nu ser vi frammåt och visst kommer vi få motgångar de har ALLA men jag tror att vi kommer få massa framgångar också och vi har ett mål att sikta mot som är vid årets slut som jag tror inte kommer var några problem om vi fortsätter såhär ;)

Vi ska jobba, slita och träna som bara den och ska göra det så lätt för er som möjligt att följa med på denna resa, låter det inte bra? :)

Nu gör vi ett nytt försök! :)

Hej igen bloggen nu var det allt bra längesedan jag skrev här!

Som ni ser är ALLT raderat, jag orkade inte ha kvar det alls pga att de va en eller flera personer som hade kommenterat massa dumt ang mig och rolle och försökte sänka mig helt och som hellre såg att jag lämnade tillbaka honom till Linda hans ägare.. Men kära ni jag vet att ni någongång kommer läsa denna texten det kommer jag ALDRIG göra. :)

Jaa då till sak.. Jag tänkte faktiskt låta mig göra ett nytt försök på bloggandet kändes som att de va lite uppskattat av de som följde oss och ville väl, vad tycker ni om detta? ;) Det låter helt underbart tror jag.. hahah

Dock kommer nog faktiskt inte bloggen denna gången bara handla om hur jag har ridit för dagen och så utan också om kanske lite olika tips innom ridning om övningar och lite utrustning och prylar såklart! :)

Ska försöka att fixa designen också, tycker de e så grymt tråkigt med denna? hallå lixom! så allt ska ordnas, ska bara fixa med lite saker nu så åter kommer jag med ett inlägg hur jag och rolle har utvecklats tillsammans sen sist vi hördes så ni vet var vi ligger nu :)

xoxo
eerica sirviö-musta




RSS 2.0