Gästbloggning alá amanda!

ajjemen, Amanda vid tangenterna. :)

Tänkte berätta lite om mig själv då jag nämns en del här i bloggen numera.

Jag heter Amanda Ljunggren och jag blir 15 år iår.
Jag har 2 ponnysar, men den som jag rider mest aktivt heter Lucky, och han är en ganska pigg valack som är född 99. Jag och Lucky tävlar just nu på La höjd och ska göra vår Msv debut nu iår, och det ska blir jätte spännande verkligen! :D Jag köpte Lucky förra året i maj, så har alltså haft han nästan exakt ett år nu :) Under denna tiden har vi utvecklats jätte mycket både han och jag,med mycket slit och tårar har vi kommit dit vi är idag och jag ångrar inte en sekund av mitt köp.

Erica och jag har väll kännt varandra i några år sådär, men vi har liksom inte riktigt lagt märke till varandra fören förra hösten i augusti-september? haha och numera bor vi hos varandra skulle man kunna säga :D nu för bara någon vecka sedan flyttade hon rolle till mig vilket är jätteroligt då jag annars är van vid att rida ensam och så, så helt plötsligt har man bästa kompisen att rida med hahaha :D:D:D

har väll igentligen inte så jätte mycket mer att säga tror jag, mer än att ni får besöka min blogg.
i helgen blir det ju tävlingsresultat både från min och ericas sida och det får ni ju inte missa ;)

och får även tacka ericus för att jag fick kika in här och skriva lite :) tror knappast det blir sista gången haha ;)

Men somsagt om ni vill veta mer om mig eller min ponny så får ni ta och kika in min blogg som jag delar tillsammans med emma :D

two-riders.blogspot.com


dagens ridpass

som sagt mamma körde mig och amanda till ridhuset idag :) det gick jätte bra!! :)

Rolle skötte sig hur bra som helst och wooow så fin han va :) han gick hur bra som helst och jag känner verkligen skillnad på honom nu, han har blivit jätte mycket starkare i vänstersidan så i både traven och galoppen kunde jag koncentrera mig på mig själv mycket mer en vad jag har kunnat innan. Så när han går bra resulterar i att jag rider bra och då blir det bara till en bra cirkel :D! Har inte så mycket mer att säga om det gjorde inget avancerat bara massa tempoväxlingar och lite skänkelvikningar, jobbade mycket på volt också.

mamma glömde tyvär kameran hemma menmen, imorgon blir de lite hoppning och förhoppningsvis film då om mamma hinner komma för hon skulle iväg en sväng med jobbet imorgon men är hon hemma i tid följer hon med och filmar!

jaja nog om detta nu ska jag sova, imorgon SKOLA! :(


ändrade planer

sover hos amanda ikväll så kommer inget inlägg idag om earls grey. kommer imorgon efter som att texten är sparad på min dator men jaja jag tror ni överlever :) hoppas de iallafall ;)

min fina <3






regnregnrengochåterregn

det regnar jätte mycket ute.. verkligen inte kul väder uschhh! :( men min mamma var jätte snäll och ska köra mig och amanda till ridhuset ikväll vid sju :) så jag och amanda slipper rida i regnet :D jihoo får se om de blir ridhuset imorgon också vi vill ju hoppa någon dag innan tävlingen i helgen så kanske hoppas :) 

dagens planer

ska till stallet vid fyra tiden och ska rida dressyr idag, det behövs ;) amanda ska väll fota lite oså inte så kul väder idag men men, får bli några bilder iallafall annars blir de nog film! :P haha, vad vill ni helst ha, film eller bilder? :) Vad är egentligen roligast.. :P?


godnatt

vet ni idag blir de ingen mer uppdatering klockan e mycket och jag ska sova :)

Men innan jag sover ska jag faktiskt lägga mig i sängen med datorn och börja skriva lite inlägg inför imorgon, ska faktiskt skriva ett inlägg om min gamla ponny earls grey som jag LOVAR er imorgon! sen ska jag även komma på lite annat att skriva om. :) låter inte deet helt fantastiskt? :) haha hoppas ja iallafall

godnatt alla säger jag!



längtar tills de finns massa gräs och löv på träden igen :)

Tränings schema mån-sön v. 17

Måndag: Vila

Tisdag: Uteritt

Onsdag: Trimma

Torsdag: Åka till ridhuset trimma och gymnastik hoppa lite?

Fredag: Trimma lite till ;)

Lördag: Vila
kanske tar en lite promenad.

Söndag: Tävling Östadkulle DIV 1 OMG 2


kan bli ändringar i schemat men då kommer de upp här.. får se om jag klämmer in en uteritt till kanske någon dag :)

uteritt

kom hem soppas sent idag ifrån ale ridsport så de blev uteritt för mig och amanda och inga kort.. vädret blev såå tråkigt o så massa moln så de hade inte varit kul endå.. :P

Tollen var duktig idag trotts energin han hade, massor energi i kroppen kände jag och man såg på hans blick bara hur busig han var han såg lixom riktigt jäävlig ut.. haha de e de roliga för man kan verkligen se varjedag vilket humör han är på bara utav att kolla på blicken :P

Red iallafall lite på ett gärde och på grusvägarna, jobbade honom mycket i vänster och man känner verkligen skillnad på den sidan nu han är mycket starkare i sig och orkar jobba mycket mer. :) jättekul! gjorde skänkelvikningar i galopp och trav på grusvägarna och tog en liten bus galopp de förtjänade han, myycket tempoväxlingar var de också prov på broms och någon längning, han va jätte fin och jätte duktig :)

Måste också tillägga att jag har varit i två ridportsaffärer igår på tre hästar och idag på ale ridsport och jag har kommit hem tomhänt båda dagarna??? haha, illa pinsamt eller vad ska man säga? jaja kanske duktigt utav mig iallafall.. kollat lite på hjälmar oså jätte sugen på en ny! hihi men det får vänta inga pengar just nu.. dock inte hittat något täcke en heller, herregud var ska man kolla? trodde inte de va så svårt att köpa täcken men tydligen aldrig haft problem med den innan men nu haha... jajaja..


gammal gammal bild på mig och tollen, första bilden som knäpptes på oss tror ja :P

sentsent

blev inget inlägg ifrån amanda hann inte det, kom iväg senare en vad ja trodde men jaja :) nu e ja iallafall hemma för ett tag sen, ska greja lite kommer mer bloggning snart :)

erica

svar på kommentar :)


bilderna blir mini men de står iallafall:
"Det såg jätte fint ut på filmen. Har ni tävlat utomhus än i år?"

Tack så jätte mycket anna :), faktiskt så har jag aldrig tävlat utomhus än på rolle någonsinn, detta var också första utomhus träningen :P haha. Men i helgen är det div. 1 igen och då är det utomhus, där med blir de första utomhus tävlingen ska faktiskt bli jätte kul och jätte spännande!

har ni någon fråga ställ den då så svarar jag alltingen såhär eller till eran blogg! :)

förlååååt <3

jag somnade i förrgår :o haha därför blev de ingen bloggning sov enda till 14,00 igår och igår var de full rulle hela dagen! haha, var en sväng på tre hästar.. hittade ingenting speciellt, eller jo ett par skydd men jag är ute efter ett täcke ett regntäcke för jag har bara ett och de e helt knasigt, det andas inte så han blir pisseblöt när han har på sig det även om det inte regnar :S så måste köpa ett nytt, och utan hals eller halv hals manen har skavts av så mycket så han ser ut som en halv exemponny med manen haha <3 Efter tre hästar var de stallet en stund pyssla om min lilla älskling, och sedan hem.

Han har fått vila tre dagar nu en mini vila så mycket tävlingar osv på g nu så de är nog härligt för honom men idag kör vi igen! Sedan va jag hemma sent igår så jaa :/

Idag har jag massa planer på bloggning men om en stund här nu ska jag med amanda till ale ridsport ska kolla lite på täcken osv där får se om jag finner något som faller mig i smaken.. Tycker faktiskt täcken kan vara svårt, de ska vara kvalité men inte för dyrt då tollen är en utsatt ponny så alla täcken går ju sönder!!! :( Men nu när vi står hos amanda har jag inte märkt något faktiskt, men jaaa.. man vet ju aldrig kul att köpa täcke för 2000 och sedan går de sönder på 2 minuter.. blää

Tänkte kanske att jag kunde blogga ett litet inlägg lite senare när vi kommit hem ifrån ale ridsport hemma hos amanda, så kommer de massa bloggning senare när jag är klar med dagen, de låter bra va? :)

idag ska tollen gå dressyrpass så ska jag se om amanda vill fota haha <3

hörs senare!



hos amanda

nu har jag varit ute o grejat stallet även stått o gosat lite med rolle i hagen hihi han e nakenfis idag o jäätte smutsig hehe ;)

orkade inte rida idag även om jag är värsta sugen.. men men imorgon! :D amanda ska fota imorgon när jag rider så imorgon blir de massa bilder lovar jag ;) Kommer även lite bilder ikv som ni inte sett och ett inlägg om min gamla ponny ska ja försöka hinna med :)

hörs sen ;)

en bild när jag o tollen var tillbaka ifrån barbacka turen hah :) lite snett tagen så han ser lite hög ut bak men hittade ingen roligare nu :P hih

home sweet home

jaa nu är jag äntligen hemma ifrån allt och jag är hur trött som helst.. :(

ska i vilket fall vidare till stallet om en stund, får se om jag rider.. beror på vad jag har för krafter hahaha.. var jobbigare en vad ja trodde o va funktionär :P har stått o flaggat sen klockan 9 i morses till klockan halv 2 typ.. BLÄ vaad tråkigt.

saknar min tolle lite faktiskt hihi :)


ingen mer uppdatering idag.

Nu har jag andra planer för dagen så nu kommer det inte någon mer uppdatering för idag.. :(
imorgon kommer det nog säkert vara seg uppdatering då jag ska vara funktionär på närks lokala hoppning hela dagen.. men ni överlever nog ett par timmar utan mig :) haha


earls grey

...ja så heter den ponnyn ja hade innan rolle som jag faktiskt fortfarande äger men som är utlånad till en jätte bra familj ett par timmar ifrån mig! någon som är sugen på ett inlägg om vad jag och han gjorde? - och varför jag hyrde ut han och lånade en ny? :)

här är ett par filmer på honom första är ifrån 2007 när jag hade köpt honom och den andra är ifrån våran första lokala tävling tillsammans :)




dålig kvalité jag vet.. :P


världens bästa



en bild på oss som amanda tog för några veckor sedan.
visst e han biffig hhihi

vädret ♥

helt underbart väder ute verkligen och nu e jag hemma ifrån stallet! :)

Trimmade lite i en gräshage i typ 30 min han gick jätte fint men han var sjukt pigg tollen hahah :) hoppade ett skutt över ett 60 hinder och travtrimmade lite över upphöjda bommar :) han tyckte de var jätte kul haha, gjorde några galoppombyten och så och han gjorde dom jätte bra! börjar få kläm på dom riktigt nu haha :) han "hoppar" ju gärna upp med bakdelen eller vad man ska säga när han byter men idag var dom rena och fina!:D

Tycker även han börjar se biffig ut min prins har fått massa muskler på hals, rygg, bog och även rumpa! :D det är skit bra hihi =) har inte så mycket mer att säga om idag,



♥ ronaldo


godmorgon mina kära godingar

Nu har jag vaknat osv här hemma ska faktiskt fixa lite grejer idag innan jag ska åka till stallet o riida i de fina vädret helt underbart ute!! :)

ne hörs senare, /erica sirviö-musta

ingen mer bloggning idag

Mamma tar rolle idag, ingen mer bloggning idag för mig för nu har jag andra planer :)

kärlek på min ponny <3

vet inte om de kommer vara så jätte bra uppdatering idag då rolle ska vila, jag vet inte heller om det är jag som ska till stallet eller om mamma ska åka och ta hand om honom.. :) vi får se hur jag gör :)

Men om jag åker till stallet så kommer jag nog longera han en stund, haha har så svårt att låta han vila när jag är i stallet :) blir alltid sugen på att göra någonting när jag är där haha :)

Jag blir så glad när han kommer springandes när jag ropar på honom ute i hagen, följer efter mig var jag en går och ibland hittar på lite bus som han vet att han inte får göra och ser sådär oskyldig ut men endå busig ut i ögonen. alltså bara det kan göra hela min dag :D

men vi ser sen, uppdaterar om en stund :)


svar på fråga :)

Kul att jag får frågor svarar gärna på dom :)
bilden blev väldigt liten.. vet inte riktigt hur jag ändrar de.. hoppas ni ser vad de står :)



hejhej, tack så mycket :)

Ja Ronaldo eller som jag kallar honom alltingen rolle eller tolle är en c-ponny :)

Han är faktiskt maxad, dock kan man inte tro det om man ser honom i verkligheten han är så himla kort och kompakt så han ser mycket mindre ut en vad han är, men han är 139 cm i mankhöjd. :)





varför jag strukit över namnet är för att jag gör inte reklam för andras bilddagbokar eller så :)


/erica sirviö-musta




amanda red

Ja, jag var ju så ridsugen men sen så blev humöret väldigt väldigt dåligt.. så amanda red min ponny och han såg jätte fin ut faktiskt haha :) hon hade även mockat och gjort mat åt mig när ja kom till stallet, tack bästa ♥ kolla in hennes blogg HÄR

Ska säga att rolle och lucky e väääldigt olika att rida så förstår om de inte va jätte lätt :P haha tollen skulle naturligt vis prova amanda lite då hon inte sitter så ofta på honom så han gjorde två rolle skutt hahah men de gick bra ♥

imorgon ska rolle vila, de gör han inte så ofta längre.. haha, jaja ingen mer uppdatering idag för nu ska jag sova ska till skolan imorgon och ha nationella prov i matte, önska mig lycka till! :)

dagens planer :)

ska åka bort till stallet så fort som möjligt typ är planen iallafall och idag står de egentligen longering på schemat men jag vill inte longera jag vill rida idag jätte ridsugen så ska faktskt trimma lite idag igen tillsammans med amanda :D ska bli skitkul!

Sedan blir de vila imorgon ridning på lördag och söndag om jag inte är för trött :)
skriver senare & GLÖM INTE KOMMENTERA :D



dagens vill ha


dessa stigbyglar vill ja ha, såå jäkla snygga! :D 2385 sek

de svart silvriga skydden, grr så snygga men ack så dyra :( 3100 sek.

vaniljfärgat scapa hade varit skitfint på rolle! 830 sek

alla saker kommer ifrån DENNA sidan

Hoppträning

Hann inte skriva om hur de gick på träningen igår kväll för de blev så himla sent så de kommer nu ist :)

Första uteträningen igår o de va verkligen skit kul förutom att de både snöa, regna & hagla.. men emellanåt sken de lite sol haha :D

Rolle skötte sig jätte bra som vanligt han var jätte fin min prins :) Kameran va med, de blev lite filmat men inte mycket mamma fick inte med allt då hon inte hann och sedan blev de lite för mörkt o så för kameran.. :P men men, de e typ bara framridning med på filmen :P

Hoppade lite serier och bågar och så han har verkligen blivit mycket bättre med det där med att dra sig till höger tycker jag! hela han har blivit mycket starkare! underbara ponny <3

en liten film från gårdagen:



de e en runda mitt i som e hur kass som helst haha, kunde varit mer cool där så hade de blivit bättre men man får lov att göra fel under träning :) haha, men fick en kommentar efter träningen som löd, skit bra han hoppar verkligen som en klocka rolle :)

så himla fin va han idag och duktig <3 bästa "min" ponnyyyy! haha säger min fast han inte riktigt e min haha

hovis :)

Har precis kommit hem ifrån stallet efter en snabb runda där, hovis var här idag och skodde tollen, gick finfint nu har han vårskorna på och snösulorna är av hääärligt :) satte på snösulorna förra skoningen också ifall de skulle vara så att de kom mer snö de va ju för 6 veckor sen och då visste man ju inte riktigt haha denna vintern har ju varit heeelt knas!

mockade även och gjorde maten de enda som e kvar att göra de e fylla vatten och slänga in en tuss hö i boxen, skönt att ha de gjort :) intresseklubben antecknar

Åker till stallet runt sex igen så ska vi åka och hoppträna för sofia ikväll halv åtta börjar de så åker ifrån stallet sju ska bli jätte kul faktiskt :)  ska putsa lite innan dess faktiskt, duktiga mig dock bara stövlar och magplattan den är lite skiten hihi :)

NI SUGER PÅ ATT KOMMENTERA...


min fina



min ponny är bäst

Rolle gick skit bra idag, hur avslappnad som helst och massa tryck i honom redan ifrån början utav ridpasset kunde knappt sitta galoppen så mycket tryck de va haha och traven ska vi inte prata om men samtidigt bara hur avspänd som helst :) red bara i 30 minuter idag han gick skit bra från början till slut kunde inte varit bättre :o

imorgon är de hoppträning, tar med kameran och filmar så imorgon blir de film:D

dagens planer

ja dagensplaner är att om ett tag när jag ätit o så åka t stallet och rida osv :) kameran följer nog med :)

har lite bloggtorka just nu :( vad vill ni läsa om,hjälp mig!? :)

Tränings schema mån-sön v. 16

Måndag: Uteritt

Tisdag: Trimma lite hemma

Onsdag:
Hoppträning

Torsdag: Longera

Fredag: Vila

Lördag:
uteritt

Söndag:
Vila

som ni ser lugn vecka med två vilodagar :) Fredag bara för att inget passade in där och blir nog vila på söndag också ska vara funtionär heladagen på närks lokala hoppning den dagen så orkar nog inte rida sen, men vem vet kanske hoppar upp endå på honom :) skriver ju här på bloggen ifall de blir några ändringar :)

sen bloggning

Hejhej, sen bloggning idag.. men åkte till stallet direkt efter skolan eller a hem till amanda vi somnade i tre timmar haha xD sedan så gick vi ut till stallet vid 18 tiden och nu är jag äntligen hemma.

Blev iallafall en lugn tur ut i skogen barbacka haha min debut på rolle xD jaja de va mysigt iallafall :) han va snäll och inga dumheter och de va tur för mig för då hade ja flygit min balans är usel barbacka. :P haha

lägger upp veckans tränings schema om ett tag :)


resultat sveland cup omg.2

Nu kommer resultatet från helgens tävling :) jag är hur nöjd som helst med det verkligen bästa tävlingshelgen som vi har haft tillsammans hittils iallafall :D:D Dock var de hur blåsigt som helst man typ blåste bort när man hoppade fram alltså de va typ storm :P

Sveland cup omg. 2 LB: Framridning och framhoppning kändes super! inne på banan hade vi jätte bra flyt och han var verkligen med mig och jag med honom hela tiden vi gjorde verkligen den rundan tillsammans! Jag såg och fick till avståden perfekt han hoppade av exakt där jag ville hela tiden! Dubbelnollade gjorde vi och hamnade på en 6:e plats i klassen! Fick även beröm för min ritt att den var fin osv synd att ingen filma hade varit kul att ha den på film verkligen! hur nöjd som helst nu borde ja vara i final!! :D
lite bilder ifrån framridning+hoppning och inne på banan. ALLA BILDER HAR AMANDA FOTAT!

han ser skit missnöjd ut,men de blåste motvind här nog därför öronen ligger som dom gör :P


frambenen så söta haha

rolle tycker han är snygg haha, fast de e han ju också! :)


LA: hann inte rida fram så länge men han kändes iallafall fin och han kom iallafall igång ordentligt efter lite hoppning dock kändes han lite trött, men inne på banan var han hur fin som helst! Även om han var lite trött så var vi med varandra hela tiden :) Kanon runda även detta även om det blev lite långt ifrån på några hinder så kändes de skit braa!! dubbelnollade klassen och kom precis utanför placering, sissta ryttaren knuffade mig precis utanför. Typiskt men jag är hur nöjd som helst endå för målet va att sätta nollan i grunden och de gjorde vi ju ;) Nu har vi bara 1 nolla kvar så är de MSV som gäller :D:D
lite bilder ifrån framhoppning och banan AMANDA SOM FOTAT ÄVEN HÄR

frambenen igen haha så söt


omhoppning;)

även här haha gullhästen

sen efter båda starterna tog vi lite bilder med rosetterna :)




tycker ni att de blev för mycket bilder?

jag tog en och en halv dags pause :)

Jaaa jag tog en och en halv dags pause ifrån detta men nu är jag fit fore fight igen :)
här kommer de bilderna jag pratade om när jag och amanda hoppade :D


min fina prins v sissta bilden ligger hindret på en meter haha luften mums!

dagens planer

Dagens planer är att åka till stallet klockan 18 ungrefär och greja stallet packa putsa fixa tollen osv :) sen ska jag bara chilla resten utav dagen och tagga upp inför imorgon ordentligt!! :)

Imorgon är det ju tävling på troya horse arena, stenungsunds hoppryttarförening håller i tävlingen de är sveland cup omg. 2 :) Rolle har gått så jäkla bra denna veckan så är verkligen skit taggaddd!!! :D

Vi ska hoppa LB och LA, de är våran tredie start i LA eller om man räknar med cr så fjärde :) Imorgon är det vinna eller försvinna som gäller och sätta nollan i grunden i LA sedan rida gärnet i omhoppningen ;) haha

Vi får också se om linda rolles ägare kommer och kollar hoppas de :) hon har ju inte sett oss live sen januari på trettonspelen och även om de inte va längesedan så har vi utvecklats något så enormt efter det! Vi är mer samspelta en då och gör allting tillsammans nu, han är med mig och jag är med honom, det är en sån underbar känsla!

skriver mer sen!
erica sirviö-musta

hemma :)

hejhej :) Nu är jag äntligen hemma! Blir inga bilder eller film för eran del ikväll för de hände lite saker med amanda:(<3 så aa men en annan dag :)

Ponnyn skötte sig iallafall bra idag han va pigg o glad iallafall hihi kul :D hoppade inte så mycket mest på ett litet hinder sen lite större och avslutade på ett räcke på 1m han va fin <3 som alltid :)))) inte så mycket mer att säga nu ska allt komma på ngt att skriva om strax, har ni några förslag? :)


16:44

det är jättefint väder ute och nu ska vi ut och bygga fram hinder, ska skutta lite med tollen idag så blir nog lite bilder och kanske film ikväll :)
men nu får jag passa på att gå ut medans solen skiner hih.

erica sirviö-musta


svar på frågestunden

vad är dina mål med ridningen?:)
svar: Under min ponnytid så är mina mål att på sikt starta SM med rolle :) men efter min ponnytid vet jag inte riktigt hur jag ska göra om jag vill fortsätta på storhäst eller vad jag vill, jag är faktiskt lite kluven där.. kanske om jag erbjuds något bra? tror tyvär inte jag köper eget och min högsta önskan är att behålla rolle efter ponnytiden <3

tror du tollen och lucky kommer vara ett par förevigt? eller vem tror du kommer dumpa den andra först? :o
svar: Amanda.. jag tror inte jag vet att dom kommer vara det :) för vilka par har inte konflikter ibland lixom men dom är lixom menade för varandra dom två (:

vad har du och ronaldo för mål i år och vad har du för mål liksom tills du säljer honom?
svar: i år är det att bli kvalade och starta MSV B med bra känsla. Jag äger faktiskt inte rolle utan jag har han bara på foder så länge jag vill och ärligtalat vet jag inte om jag kommer klara av att lämna tillbaka honom när jag fyllt 18 :( vi får se helt enkelt hur jag gör när min ponnytid e slut.

vilka klasser har ni tävlat hittils och var har det gått bäst?
svar: Vi har hoppat upp till LA tillsammans och bäst resultat mässigt gick det väll o trollhättan när vi blev placerade 4:a i LA men känslan var nog bäst i Billdal i sveland klassen :)

vad har du för olika schabrak som du tävlar i ?
svar: Nu är de såhär att jag och amanda vi delar lite granna på alla tävlings schabrak så mina e hennes och hennes e mina men jag får väll skriva upp alla ;)
3 stycken John Whitaker ett marin blått med guld/marin kant, ett grönt med guldig kant & ett Marin med vit/röd kant. (snart ett rött med vit/svart kant på också)
3 stycken exklusiv ett royal blått, ett rosa & ett vitt med svens flagga på.
1 schockemöhle
2 stycken wauldhausen
1 scapa sports
1 euro horse
1 grått ja inte minns märke på?

tror inte jag har glömt ngt? :P

hur gammal är rolle?
svar: han är 11 år i år född 1999 :)

vad är han för ras?

svar: new forest :) klicka HÄR för att se hans pappa.

hur länge har du haft honom?
svar: sedan den 12 september 2009 har jag haft honom.

favoritmärken?

svar: Alltså egentligen inget speciellt köper det som faller mig i smaken ;)  

hur länge har du ridit?

svar: sedan jag var 6 år :) alltså 11 år i år.

vad har du haft för ponnysar/hästar innan?
svar: 2005 fick jag min första foder ponny som var en shetlandsponny som hetter revir, sedan 2006 fick jag en c-ponny på foder som hette nala som jag hyrde ifrån ullvad ridläger. 2007 köpte jag min första egna ponny en D-ponny som hette Champion som jag hade till 2008 då jag köpte min andra D-ponny som hette Earls Grey som jag fortfarande äger men har lånat ut på foder och nu har jag Ronaldo på foder :)

vart vill du komma med din ridning? är det liksom os du siktar mot eller vill du hålla dig på reginal/nationell nivå typ?
svar: Alltså jag har inga direkta planer vad jag ska göra med ridningen när min ponnytid e slut.. Men under ponnytiden är iallafall mitt mål att hinna rida SM får se vad jag hinner ;)

vad gör du när du inte rider?

svar: vi säger såhär allt en normal tonåring gör i min ålder?;)

bra blogg :D kan du lägga upp mer videoinlägg?
svar: först tack så mycket :) ja, klart jag kan det men jag tycker jag har massa vad vill ni se mer?

är rolle din första häst?

svar: Nej, kolla tidigare fråga :)

om inte, vad har du haft för häst(ar)innan?
svar: Redan svarat på.

Vad känner du själv att du och rolle behöver bli bättre på?

Jättefin blogg och du och rolle är jätteduktiga ;)
svar: Samspelet först och främst sen kommer resten av sig själv.
tack så jätte mycket :)

har du bra själförtroende när det geller hoppningen ? ni är jätte fina tsm!!!
svar: På rolle har jag det, men på andra hästar är inte mitt självförtroende jätte bra tyvär. Tacck :))

hur planerar du inför en tävling?
svar: dubbelkollar alltid med startlistor osv så allt är rätt med tid osv. Packar så allt är klart och gör i ordning ponnyn :)

hur gör du dagarna innan med träningen?
svar: Försöker hoppa några dagar innan och trimma igenom honom och låter han alltingen vila eller ta de lugnt dagen innan tävling.

hur lång tid vill du vara på tävlingsplatsen innan start?
svar: i GOD tid gillar inte att stressa, hoppar ju oftast de två sissta klasserna på dagen så vill gärna vara där tills dom bygger om banan till min första klass så jag har god tid på mig att gå den och lära mig den ordentligt :)

hur länge brukar du värma upp innan start och hur gör du då?
svar: brukar värma upp ca 30 min innan start och då känner jag igenom honom i skritt och trav lite skänkelvikningar provar gas och broms så den funkar ordentligt och de viktigaste utav allt ser till att han är framme i handen.

leder du honom först en stund? stretchar osv?
svar: brukar leda lite innan veterinärbesiktningen annar sitter jag oftast på och skrittar fram.

:) finfin blogg intressant! kan du lägga upp vad och hur du har ridit för dagen? om du ridit bomövningar, hur har de sett ut osv? avstånd m.m :)
svar: ja jag ska försöka bli lite bättre med det :) och tack så mycket :)

hur går en veterinärbesiktning till på tävling?

Är det som en vanlig besiktning med böjprov osv? vad gör de helt enkelt? :)
svar: Brukar oftast vara så att dom bara kollar och känner lite på hästen sen får man springa med hästen en gång fram och tillbaka så dom ser att den e fräsh sen får man visa upp vaccinations intyget.

hur ser din drömhäst ut?färg, ras, kön, stam, psyke osv? :)

svar: rolle är min drömhäst :)

vadfår rolle för mat och hur mycket och vad är det som är bra med just den sorts maten? :)
svar: Rolle äter ca 3 kg hö om dagen, på morgonen får han ett mått müsli och på kvällen får han 1 mått müsli och 1 mått betfor. müslit jag har till rolle är hippo pro müsli för tävlingshästar. och jaaa vad är de som är så bra med just denna maten, den frågan kan ja nästan inte svara på haha men det är väll att han får så perfekt energi utav det :)

vad har rolle på sig i transporten?

svar: Lädergrimma och täcke efter väder och just nu har han ett par transport skydd bak och boots fram men linda som äger honom har beställt ett par JW transport skydd åt honom :)

Har du någon ryttaridol?
jättebra blogg!!!!! ;D
svar: min ryttaridol är rolf-göran bengtsson :)
tack så mycket!!!!!!!!!! ;D

Har Rolle varit skadad nån gång?
svar: Ja det har han, innan jag fick han så hade han en ligamentskada men som han var helt frisk förklarad ifrån när jag fick honom :)

Vem äger han?
svar: Linda Svensson heter hon som äger honom :)

Vem/Vilka har haft han innan dig?
svar:  Alltså jag har inte så bra koll på det? Men jag vet iallafall att Alexandra red och tävlade honom ett tag :)

alldeles strax kommer..

svaren på frågestunden!! :D

bilder ifrån ridningen igår

bilder ifrån när jag red igår amanda har fotat alla bilderna :) hihi tack! tollen gick skit fint igår verkligen dressyra igenom honom och tog några skutt och han har nya tränset på det är ett dyon working collection(stavning!?) haha ;) köpt utav amanda hihi kolla in hennes blogg hon har bloppis massa fina saker!! :D




Tävlingsutrustning

Har gjort ett collage på min tävlingsutrustning :) Kommer nog på rolles strax med :D

startlistor

startlistorna har kommit ut till helgens tävlingar :) Regional hoppning på Troya horse arena med stenungsund hoppryttar förening :) blir nice med nice startnummer i sveland klassen :D LB startar jag 48 av 50 och i LA startar jag 15 av 27, i LA är B och C ponnyklassen ihopslagen :)
LB:

LA:

...

ingen mer uppdatering ifrån min sida idag.. känner mig allmänt omotiverad till datorn förlåt imorgon kommer de mer frågestunden osv <3

skynda fråga!

skynda nu och ställ frågor! Frågestunden avslutas imorgon klockan 21:00 så de e inte så jätte lång tid kvar på den passa påå!!

klicka HÄR för att komma till frågestunden.

film

här är filmerna ifrån helgens tävlingar, som sagt så cpar movie maker så kunde inte göra om dom så ni får dom orginal. ponnyridnig på hög nivå haha jag vet men underlaget sög verkligen hästarna grävde ner sig och blev mycket tyngre ingen betedde sig riktigt som de brukar och man va tvungen att ha tempo för att hästarna skulle orka runt banan, den blev lixom dubbelt så mycket längre en vad den egentligen var.


förklass

lagklass

suck

sitter här och precis redigerat filmerna och de går inte att spara dom? suck... blir så trött på det här. funderar på att ladda upp orginalfilmerna bara som de e men jag vet inte..

Ändringar

Det har blivit lite ändringar eller a rolle fick inte bara en miniflytt förra veckan utan också en stor flytt hihi, vi bestämde oss för att stanna helt enkelt skulle endå stått hos henne i sommar så varför inte bara stanna nu? :)
nu vet ni hihi så nu blir de åka transport som gäller när vi ska till ridhuset haha och inte bara gå upp men men, detta kommer bli super :D

kolla in amandas blogg HÄR!

Tränings schema v.15

Måndag: Skritt tur

Tisdag: Trimma

Onsdag: Uteritt

Torsdag: Hoppa lite hemma

Fredag: Vila

Lördag: Tävling

Söndag: Skritta

såhär ser denna veckans träning ut :D

haha vad liten jag är

tänkte bara lägga ut en bild haha alltså jag är sjukt liten endå? visserligen e bilden sjukt ful jag vet inte riktigt vad vi gör här men alltså kolla så liten jag är på rolle :P



han är 139 cm hög men sjukt kort är han han har bara 115 i täckes storlek hihi kort ponny :) men han ser jätte stor ut där tycker jag :D

nakna ponnyer

När vi kom hem igår släppte vi ut ponnysarna nakna för de va så sjukt gott väder och såklart så rullade dom sig ;) skitgrisar ;) haha




sedan vart de lite lady och lufsen från deras sida, haha dom delar till och med på morötter våra ponnysar ;)

men den föll efter var sitt bett haha :*

förlåt..

alltså jag somnade igår sjukt fort jag var så sjukt trött efter tävlingen igår så de e inte sant.. men här är resultatet :)

LB FÖRKLASS: Kändes helt ok efter framhoppningen o så faktiskt :) Men väl inne på banan så SÖÖÖÖG underlaget asså jag skojar inte de va folk placerade på fel i grunden osv!? förstår ni då att de verkligen sög! men men, hade lite undertempo denna klass han gjorde sitt bästa min ponny skrutt men vi fick med oss en bom på trean, inte mycket att göra fin runda annars faktiskt.

LB LAGKLASS: Jag blev uttagen till laget och var först ut för att starta.. Han va fin fin på framhoppningen dock tog han för sig skit mycket hoppade av toklångt ifrån ibland utan att ja va beredd han va helt enkelt taggad till max.. :p inne på banan va de bara att tänka framåt framåt för när de e sånt underlag så måste man ha en bra grundgalopp och jag red värsta ponnyrundan haha, gjorde tok sväng till tvåan och aa haha herregud men vi fick med oss trean i denna klassen också men men resten av banan va kanon bra :)

Jag kommer aldrig åka till östadkulle igen frivilligt tyvär går nästa omgång där också :( men den omgången e de iallafall på utebanan tur de även om den luktade rötet ägg så var de bättre underlag där.. framhoppningen ska vi inte tala om hur liten den va med 5 hästar inne på den visste man nästan inte var man skulle va.. jaja ingen tumme upp för deras anläggning iallafall USCH säger jag bara men men.. Tollen skötte sig iallafall super bra med tanke på de förutsättningarna vi hade så var han jätte duktig.


framhoppning

sötegöte :)

ettan i förklassen :)

rumpor





luften mellan tollen o hindret mums 8)

vi avslutar med en bild på bögarna i transporten ;) haha

hemma :D

och hur tävlingen gick... får ni veta snart ;)

07:00

Godmorgon! Nu är jag iordningfixad tävlingskläder på och sminket och håret haha inte för att de e så avancerat men :)

Nu ska iallafall jag och amanda strax ner och äta en ordentlig frukost de e viktigt när man ska tävla! För att sedan bege oss ut till stallet och börja packa in grejer osv och åka, gud jag är så himlans taggad nu ska vi bannemej ta dom :D:D hejja närk!

uppdaterar med resultat när jag e hemma igen,
erica sirviö-musta

Så här ser vi ut

Denna utrustningen ska vi ha imorgon på tävlingen :)

Jag:

Hjälm: Charles Owen wellington classic marinblå :)
Väst: Racesafe marin
Kavaj: Pikeur marin med ränder på
Skjorta: Rosa Kingsland
Ridbyxor: Vita roping med swarovski på fickorna
Strumpor: Marinblå Kingsland
Handskar: Kingsland
Stövlar: Stövlar ifrån italien

Rolle:

Träns: 
ihopplock?
Pannband: Blå gul swarovski
Bett: Två delat pelham med gummi
Sadel: Equipe expression
Skydd: Lamicell vita
Schabrak klass 1:  John Whitaker
Schabrak klass 2: waldhausen
Luva klass 1: John Whitaker
Luva klass 2: waldhausen
Ländtäcke: exklusive broderat team mupparna


Nu är de dax för sängen!

Nu är klockan verkligen mycket folk... men jag och amanda har haft så mycket att göra och ja vi har varit väldigt sega hela dagen faktiskt, som vanligt?.. haha

kom in för ett tag sen faktiskt har varit ute och ridit, putsat allt, gjort fint hästarna och packat allt så nu är iallafall allt packat och klart bara att slänga in grejerna i bilen ta på hästarna transport grejerna och åka härligt! :)

såhär blev resultatet :)

söt tolle i gången <3

fine ponny <3

jag är som sagt inte bäst på flätor i svansen men men fin blev han iallafall <3 fetto rumpa :o

Jag och Amanda red ut o joggade dom en stund och trimmade lite på ett gärde i kanske 5 min idag :) han gick fint inget bus eller så heller bara spänd men de e han alltid litegranna han e ju som han e ute :) men de börjar bli lite bättre, tror de kan vara för att jag börjar lita på han mer.


bild från när jag och amanda skulle rida iväg igår, sjukt varmt var de iallafall blev dö varm i min tröja de va 15 grader i solen :o

stallet nästa

Nu har jag och amanda varit hemma hos mig en sväng packat allt jag behöver inför imorn och sytt in våra luvor som var nåågot förstora haha.. jaja, nu ska vi ut o rida, putsa, packa och göra ponnysarna fina inför imorgon :)
erica

15:48

ser att de börjar bli fart på frågestunden de e bra, ställ mer frågor!!
för att komma till frågestunden tryck HÄR

dagens planer

hejhej bloggen har precis vaknat för en stund sen ;) haha, men iallafall så dagens planer är iallafall att vakna till liv och så, sen ska jag o amanda ut o rida våra hästar blir bara lite jogging på grusvägarna efter som att de e tävling imorgon :D Sedan efter de ska de putsas och hästarna ska tvättas och knoppas o så! Mycket att göra så de e väll bäst att sätta igång och börja någon stans :)

Hörs sen
erica sirviö-musta


bildbomb?

nu kommer de en del bilder ifrån när jag red fram till hoppträningen i solnedgången och när jag hoppade lite :)
bilderna är klickbara






sedan kom rosetten ifrån billdal vi inte fick då så den fick han ha på sig i slutet :)

film från hoppträningen.


här är filmen från hoppträningen :)

dagens ridpass

Kom precis in från världens härligaste uteritt :) jag amanda och ponnysarna har varit ute och busat i skogen i 2 timmar hoppat över stockar och galopperat igenom stora översvämningar och klättrat i lite backar haha så himla kul va de och ponnysarna tyckte de va ennu roligare tror jag öronen var spetsade frammåt hela tiden. Sedan red vi till pyramiden också haha visar bilder sen, ska hem om en stund en sväng och har sladden hemma så då blir de fix :)

Alltså jag skojar inte det finns faktiskt en pyramid mitt ute i skogen haha.

Fixar även filmen om ett tag, hörs snart!
erica

rolle fick en mini flytt..

Idag har rolle mini flyttat lite han fick åka med sin älskling lucky hem och ska sova över hos honom fram till och med söndag då jag och amanda ska samåka till tävlingen då jag faktiskt inte äger en egen transport utan lånar varje gång jag ska åka någon stans. :) Det är så kul att dom två är så bra kompisar som dom är haha så söta är dom :)

Idag har jag haft fullt upp där av har bloggen blivit lidande tyvär :( vaknade rätt sent sen fick ju ja och amanda för oss o flytta rolle så jag och mamma åkte direkt och flyttade allt nödvändigt som sadel borstar träns osv och då va klockan 4 halv 5 kanske, sedan hem till amanda lämna allt.

Sedan blev klockan mycket så då var de bara att fixa lucky och dra oss vidare till närk för vi skulle ha möte med div. I laget och amanda skulle träna efter det och vi skulle ha med rolle hem. allt det är gjort och vi är hemma nu! :D haha

Blir ingen film ikväll heller då jag e med amanda just nu och har inte filmen med mig tyvär förlåt men de kommer iallafall bilder när amanda har redigerat dom någon gång iddaaag haha ska tjata på segisen! laddar upp dom om en stund :)

hörs snart igen!
erica

22:39

Precis hemkommen ifrån träningen det var försenat som vanligt men men vad gör man ;)

Rolle var jätte fin idag på träningen verkligen sissta rundan var han kanon på är så himla taggad nu inför helgen! Div. I och grejer! :DD


Som sofia sa så är han verkligen i form nu och ska bara se till att hålla det nu! Hoppade inte så mycket idag men det behövs inte efter som att han som jag sa ovan är i så jäkla bra form nu då e det bara att hoppa tills de känns bra och avsluta där inte göra han trött utan istället avsluta och låta han känna sig fräsh i kroppen istället för att trötta ut han finns ingen mening med det :)

har ett par film snuttar som antagligen kommer imorgon då jag verkligen inte orkar idag är så jäkla trött, haha! Amanda var även med och fota, men de får ni också vänta med tills imorgon! Jätte fina bilder när jag rider i solnedgången ute i stora paddocken :D missa inte de ;)

Sedan var jag även nere och kollade igenom mina hästgrejer idag som jag verkligen inte behöver så de kanske kommer upp en bloppis här om de skulle vara intressant?

erica sirviö-musta

18.24

Nuu bär de av till stallet och hoppträningen börjar om en timma så det blir lagom att åka nu :)
när jag kommer hem lägger jag upp film från den! hörs

dagens planer :)

hejhej bloggen!

Planerna för dagen är inte mycket jag är med amanda just nu ska väll hjälpa henne med stallet och så och sen ska vi hem till mig och ikväll är det hoppträning. Amanda ska vara lite halft mitt offer ikväll och ska både filma och fota så de blir nice så får ni film iallafall ikväll så får vi se om vi lägger in fotona på min dator direkt :)

glöm inte frågestunden under ;)

Hörs sen!
erica sirviö-musta

det är dax för...

FRÅGESTUND!!!!!
Den kommer hålla på i en vecka frammåt alltså till och med onsdag den 14/4 nu har ni chansen att fråga precis vad ni vill om mig svarar på allt! :)


Dagens ridpass :)

Idag red vi i ridhuset för de höll på o mörkna oså när jag skulle rida och kände inte för en uteritt när han var som han var igår då måste jag få igenom honom iallafall.. Han gick hur fint som helst idag verkligen :)

Började ridpasset med att trava fram lite och efter en stund galoppera i arbetsgalopp i avspänd form och jag i lite lätt sits :)
sedan travade vi på en volt i öppna hela tiden med inlägg i galopp i några steg sedan trav några steg sedan galopp osv osv i båda varven. Massa styrka alltså plus att han blir jätte mjuk o fin av det :)
Sedan så gjorde vi lite galopp ombyten och först var de inte så jätte bra för jag förberedde han inte tillräckligt men sedan skärpte jag mig och galoppombytena blev helt rena och skit bra i båda varven! Efter de skrittade jag lite på lång tygel och sedan travade jag han lång o låg skit fin var han!

kameran fick dock inte följa med idag orkade inte men hade tänkt att ta med den imorn till hoppträningen faktiskt! Guud så jag längtar till den hihi de e såå kul o hoppa juu haha! :D

erica sirviö-musta


Bilder från 2/4

Nu kommer det lite bilder ifrån när jag var o träningstävla bara på klubben hihi <3

sötnosarna i transporten, står ju egentligen jätte nära bara att gå upp tar bara ett par minuter men gick upp med han rätt tidigt så fick han stå och joina lucky hes boyfriend i transporten :)

spänd tolle på framridning :P

hah han lyssnar på mig hihi dock trycker han ihop sig lite på denna bilden men de blåste hur mkt som helst denna dag :P

sötnos <3

världens bästa :D

haha vilket fult hopp xD men vi får bjuda lite på oss ;)

hihi skuttttt..


råkade lägga han lite nära här därav hoppstilen haha.

fine ponny <3

bilden e tagen lite tidigt haha, sött han hoppar ;)

skutt igen ;)

16:27 filmer

satt och kollade lite på youtube på lite filmer på mig och rolle från typ början och så och gud vilken skillnad det är på honom, man ser också att han har lagt på sig massor med muskler och så kul att se att de har gått såpass mycket framåt på så kort tid, jag menar när jag fick han var han inte igångsatt och friskförklarad på typ lite mer en ett halvår har jag hunnit sätta igång honom och bli placerad i LA! han är så bra min prins här får ni lite filmer <3

typ andra eller tredie gången jag hoppade honom hemma <3


rider dressyr i ridhuset och i slutet på filmen hopptränar vi för sofia för första gången :)


våran första tävling tillsammans Lokal LC&LB


LB sveland cup förra månaden!

visst ser man stoooor skillnad på både honom och mig?
allt är tack vare de jag tränar för sofia björserud och johan lundgren!

Dagens vill ha!


scapa schabrak 2006 modell 56,32 euro

scapa ländtäcke 2006 modell 109,90 euro

grejerna hittar ni HÄR

vill haaaaaaa!!

dagens planer.

Hejhej, nu sitter jag här med min bästa amanda och vi e jätte trötta haha fast vi har sovit massor i natt, tror jag sover för mycket haha.

Iallafall så ska jag till stallet om en stund tar nog med kameran så får ni lite bilder och kanske en film senare, låter bra va? :)

Senare ikväll ska jag hem till amanda och då får ni bilder ifrån helgen för hon har ett par också ska jag lägga ut en annan grej som ni får se vad de e senare, så håll er uppdaterade ;) haha

erica sirviö-musta


hjälp mig!

Känner att min blogg e jätte tråkig för tillfället.. skulle behöva lite hjälp tips vad man kan skriva om?
vad vill ni läsa om? :) vad vill ni se? kom med förslag! :D

dagens ridpass..

alltså dagens ridpass glömmer vi nog helt och hållet vi var inte alls på humör denna dagen så tar vi nya tag imorgon istället :) idag var rolle billig ska jag säga er hahaha.. han är verkligen den kaxigaste och envisaste ponnyn jag någonsinn har suttit på men han kommer alltid vara världens bästa oavsett vad i mina ögon :) hihi

kärlek till honom

Tränings schema mån-fre v. 14

Måndag: Dressyr paddock el ridhus

Tisdag: Uteritt

Onsdag: Hoppträning för sofia björserud

Torsdag: Skritta ut jobba lite i paddock eller ridhus efteråt

Fredag: Uteritt?

Lördag: Ut och gå.

Söndag: Tävling östadkulle DIV.1 omg 1 LB/LB

ennu en ursäkt?

som ni har märkt har jag hoppat över att blogga nu i helgen för att jag ville känna mig fri och inte bunden vid datorn nu under påskhelgen, men jag kan lova er att de kommer bli massa bloggning nu i veckan! har nämligen fått en liten idé hur jag ska hinna med er lite mer hihi :)  men de kommer också komma en liten gottgörling nu ikväll :D

Om en stund nu ska jag åka till stallet det är dressyrridning som gäller för mig och rolle idag :) blir att rida igenom på vanliga bettet idag :) ska träna lite på det som johan sa i torsdags massa styrka i det så de kan va käckt :)

hörs sen! /erica

:)


klicka HÄR

18:59

ingen mer bloggning idag, ska faktiskt ut idag de e ju helg och umgås med mina vänner :)
puss

Träningstävling NÄRK

Idag har jag och rolle varit uppe på klubben bara och hoppat en träningstävling :) Ville känna att vi hade det där lixom och de e bra att göra sånt bara för att prova lite nya grejer inne på en tävlingsbana lixom :)

Vi hoppade 90 & 100 cm. Det var verkligen världens lättaste bana haha :( på sju språng.

I 90(LB) lekte vi typ bara runt det känns så jäkla lågt och jag hittade alla avstånd perfekt! Men vi har inte direkt några svårigheter på den höjden förutom att han drar jätte mycket åt höger men de gör han i alla klasser spelar ingen roll men de e en grej vi håller på att träna på för att få ordning på det :) de kommer!

100(LA) allt kändes så jäkla lätt och jag hittade alla avstånd även i denna klassen och han kändes skit fin! har inte mycket mer att säga en det?

Tänk att i januari när vi var nere på trettonspelen och debuterade LA vilka problem vi hade och nu sitter de som en smäck :) Nu vill ja bara sätta Nollorna ute på lite större tävlingar så kan vi strax debutera MSV har ju redan en nolla och vi har bara startat LA regionalt två gånger ;) haha ne inte stressa men vi e verkligen i sån form nu, de e en sån känsla varje gång vi e inne på en bana och oavsett varje gång jag sitter på honom :)

Här är film från 100cm världens dåligaste film men här ser ni iallafall lite hur lätt det ser ut :
)

bilder kommer senare amanda har ett par :)

Dressyrträning den 1/4

Jag hann inte blogga igår så skriver om det idag istället :)

Jag tränade dressyr för johan igår han gick jätte fint :) tränade på lite samma som förra gången dock inte vändningarna det var med byten vi tränade och rida öppna i trav över till galopp några steg öppna igen sen galopp osv. han gick skit bra :) NÄR JAG VAR NOGRANN! För det är där det brister.. När jag inte är nogrann efter som att han är såpass känslig som han är..

Sen så förra gången skrev jag ju att jag skulle rida lite mer bak i vänster och mer fram i höger om ni minns och har läst ;) igår blev de helt plötsligt tvärt om för då kunde han till och med dra sig lite till vänster haha, knepigt :P

Bara att träna vidare som vanligt med dressyren med öppna och galopp ombyten, de blir bättre och bättre märker man och det är så kul när man märker skillnaden och får beröm för de också!


fick bli en vinterbild på mig och rolle <3

bloggningen suger :o

jag vet ska uppdatera här men de blir inte förens imron efter tävlingen för nu ska jag sova inte hunnit idag helt enkelt.. :( men imorn kära ni då blir de ändringar :)

RSS 2.0